VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Met de wasmachinedeur in huis vallen

Geplaatst op: 14-06-2023, 13:38:42

Wie iets kapot maakt in het huis van een ander voelt zich daar vaak wat lullig bij. Zo ook deze man die, na zijn verjaardag met vrienden te hebben gevierd, nog even langs het huis van zijn echtgenote ging. Het spontane bezoek eindigde met een fikse rekening. Tevergeefs probeerde hij deze via zijn AVP bij Aegon vergoed te krijgen.

Hoewel de man niet samenwoont met zijn echtgenote, zegt hij bij Kifid haar woning wel goed te kennen. Op de bewuste avond liet hij het licht dan ook uit om een glas water in de keuken te halen. Zijn echtgenote is gewend om het deurtje van de wasmachine die daar staat open te laten. Volgens de geschillencommissie blijkt alleen niet dat de man is gewaarschuwd om het licht aan te doen of extra voorzichtig te zijn, omdat de wasmachinedeur openstond.

\'Niet pikkedonker\'

Volgens de man was het \'niet pikkedonker\' in de keuken en hij bewoog zich naar de kraan. Onderweg verloor hij echter zijn evenwicht, vertelt zijn vrouw, waardoor hij tegen de openstaande wasmachinedeur valt. De deur raakte ontzet en sloot niet meer. Op het schadeformulier vermeldde de man de aanschafprijs van een nieuwe wasmachine, ruim 623 euro.

Geen onrechtmatige daad

Tijdens de zitting paste de man dit bedrag aan naar de dagwaarde van de wasmachine, wat neerkomt op iets meer dan 436 euro. Mogelijk met de hoop het bedrag toch vergoed te krijgen. Hij voelde zich zogezegd verantwoordelijk voor de door zijn onhandigheid veroorzaakte schade. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moest de man aansprakelijk gesteld worden en moest er sprake zijn van een onrechtmatige daad.

Pechgeval

Dat is in deze situatie gewoonweg niet het geval. De geschillencommissie noemt het ongelukkige samenloop van omstandigheden of in gewoon Nederlands: een geval van pech. De man verklaarde overigens dat hij de avond niet dronken was noch instabiel. Het advies (Uitspraak 2023-0421) is bindend.

Bron: bijdrage van 13 juni 2023 van Alexandra Meijer op www.amweb.nl

Vorige pagina